Jadranské jehněčí

Potřebujeme:

600 g vykostěného jehněčího masa (plec, kýta, krkovice), 1 kg čerstvých rajčat (sterilizované použijte bez šťávy), 1 bobkový list, 1 stroužek prolisovaného česneku, 2 cibule, 350 g brambor, ¼ lžičky skořice, PL mletých ořechů, 4 PL červeného vína, 1 lilek, 6 cuket, 120 g hub, 4 PL kaparů, pepř, sůl

Jak na to:

Maso omyjte, osušte a nakrájejte na větší kousky. Nahrubo nasekejte rajčata, cibuli, brambory, houby, lilek a cukety. Nakrájené maso dejte do hlubšího hrnce, přidejte houby, bobkový list, česnek, skořici, ořechy, koření a sůl (Lilek a cuketu nepřidávejte). Přilijte vína a zamíchejte. Pokud použijete čerstvá rajčata, dolijte asi 300 ml vody. Přikryjte a v mírně předehřáté troubě pečte asi 15 min.
Zkontrolujte množství výpeku, pokud je málo, podlijte vodou. Další hodinu pečte v troubě bez poklice a kontrolujte, zda jsou brambory ponořené do vody. Přidejte lilek, cukety, kapary a pečte ještě 30 min. Z povrchu zachycovat tuk a před podáváním vyberte bobkový list.
Podávejte s těstovinami nebo rýží ochucenou kari kořením a smíšenou se sterilovaným hráškem.

Podobné recepty:

Jehněčí maso na zelenině, Jehněčí žebírka na bylinkách, Dušená jehněčí kýta, Jehněčí s nivou, Jehněčí s nivou