Domácí likér tzv.. bejlís

Potřebujeme:

2 slazené kondenzované mléka, 2 neslazené zahuštěného mléka, 8 PL strouhaného kokosu, 2 vanilkové cukry, ½ l rumu

Jak na to:

Konzervy slazeného kondenzovaného mléka dejte do hrnce, zalijte vodou, aby byly potopené, a na mírném ohni vařte asi 2 hod. Nechte vychladnout, v žádném případě neotvírejte teplé! Na suché teflonové pánvi osmahneme dorůžova strouhaný kokos a ještě teplý ho nalijte do misky, kam jste nalili dvě neslazené mléka. Nechte 24 hod. v chladničce odpočinout.
Na druhý den slijte přes plátno a dobře vyždímejte, kokos vyhoďte. Smíchejte svařené slazené mléko, ze kterého se vám udělal hustý karamel s kokosovým mlékem a vanilkovým cukrem. Nejlépe v mixéru a postupně přilévejte rum. Slijte do lahví, skladujte v chladu.

TIP: Kokos nemusíte vyhodit, můžete použít do bábovky.

Podobné recepty:

Jahodový sen, Vaječný likér, Domácí bailýs, Vaječný koňak bez vajec,nebo bejlís, Vanilkový likér