Vepřové kotlety plněné švestkami

18.10.2012
Potřebujeme:

600 g vykostěného vepřového karé, 100 g sušených vypeckovaných švestek, olej, 4 jablka, grilovací koření, citronová šťáva, 2, 5 dl zeleninového vývaru, pepř, sůl

Jak na to:

Pečeně omyjte, osušte, ostrým tenkým nožem uprostřed nařežte a opačnou stranou vařečky udělejte do masa otvor. Naplňte švestkami kolik se jen vejde a svažte nití. Dejte do pekáče a na rozehřátém oleji ze všech stran opečte. Osolte, opepřete, podlijte vývarem a ve vyhřáté troubě přikryté pečte asi 50 min. Během pečení maso obracejte a natíráme olejem, ve kterém jste rozmíchali grilovací směs.
Jablka oloupejte, nakrájejte na osminky, potřete citronovou šťávou, dejte do hrnce, přilijte trochu vody a spolu se zbývajícími švestkami duste. Z upečeného masa odstraňte nit, nakrájejte na plátky a podávejte s dušenými jablky.

Podobné recepty:

Křehké vepřové kotlety, Vepřové kotlety po normandský, Zapečené kotlety s olivami, Vepřové kotlety na pomerančích, Vepřové kotlety na hořčici