Slané věnečky

12.10.2012
Potřebujeme:

Těsto: 5 dl mléka, 100 g másla, na špičku nože soli, 1 PL cukru, 230 g hrubé mouky, 5 vajec
Náplň: 125 g másla, 125 g brynzy, 1 lžičku sardelové pasty, 1 žloutek, 1 lžička sušeného kopru

Jak na to:

Mléko, máslo, sůl a cukr dejte vařit. Do vroucího mléka přidávejte za stálého míchání mouku a vařte, dokud se těsto neodděluje od hrnce. Přikryté utěrkou nechte vychladnout. Do vychladlého těsta po jednom přidávejte vejce a dobře prohněťte. Hladké těsto dejte do kapsy na zdobení a na plech vyložený mastným papírem stříkejte věnečky. Pečte ve vyhřáté troubě. Vychladlé překrojte, naplňte nádivkou a libovolně ozdobte.

Náplň: Máslo vymíchejte do pěny, přidejte brynzu, sardelovou pastu, žloutek a kopr a dobře promíchejte.

Podobné recepty:

Vínové věnečky, Rumové věnečky, Slané silvestrovské věnečky, Bramborové věnečky, Věnečky z odpalovaného těsta