Banánové překvapení

12.10.2012
Potřebujeme:

Těsto: 3 vejce, 120 g moučkového cukru, 120 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, asi 5 banánů, 2 PL citronové kůry
Šlehačková náplň: ½ l smetany na šlehání, 2 ztužovače šlehačky Čokoládová nádivka: 100 g mléčné čokolády, 100 g hořké čokolády, 250 ml smetany ke šlehání, 150 g měkkého másla
Na ozdobu: 12-16 čokoládových srdíček (např. Milka), 2 PL strouhané čokolády

Jak na to:

Z bílků ušlehejte sníh, postupně přidávejte práškový cukr a opět šleháme do tuha. Do sněhu přidejte žloutky a znovu šleháme do tuha. Nakonec zlehka vmíchejte mouku prosátou s kypřicím práškem. Těsto vylijte do dortové formy vyložené pečícím papírem. Pečte 20 min. v troubě předehřáté na 170 ° C.

Po upečení stáhněte z korpusu papír, přeložte ho na servírovací talíř a nechte vychladnout. Kolem korpusu upevněte okraj dortové formy. Na korpus napěchujeme banány pokapané citrónovou šťávou. (12-16 koleček si dejte bokem).
Na banány na korpusu navrstvíme nejprve šlehačkovou náplň (část odeberte) a rovnoměrně ji rozetřete. Pak na dort navrstvíme čokoládovou náplň a její povrch uhlaďte. Na dort nastříkáme (pomocí cukrářského sáčku) z odebrané šlehačky hrudky, do kterých zapíchneme kolečko banánu a čokoládové srdíčko. Nakonec dort posypte strouhanou čokoládou. Dort dejte do lednice na min. 3 hodiny.

Čokoládová nádivka: Obě čokolády nalámejte na menší kousky a na mírném ohni je rozpusťte ve smetaně. Směs nechte vychladnout při pokojové teplotě. Máslo vyšleháme na pěnu a po lžících k němu přidávejte vychladlou čokoládovou směs. Šlehejte dokud se nespojí.

Šlehačková náplň: Smetanu ušlehejte spolu se ztužovačem šlehačky.

Podobné recepty:

Banánové překvapení, Banány se skořicí a rumem, Kofolové překvapeni, Banánové řezy, Banánové řezy s mandlemi