Grilované telecí řízky obložené žampiony

Potřebujeme:

600 g telecího masa, 200 g žampionů, 30 g másla, 30 g cibule, olej, 1 lžička mleté ​​červené papriky, mletý kmín, mletý pepř
Mléčná majonéza: 2, 5 dl mléka, 1 žloutek, 20 g hrubé mouky, 10 g maizeny, 40 g másla, 1 lžičku hořčice, ocet, cukr, mletý pepř, sůl

Jak na to:

Maso omyjte v celku, osušte ubrouskem, odblaníme a pokrájejte na řízky, které zlehka naklepeme, osolíme, opepříme mletým černým pepřem, pokapejte olejem a nechte odležet v chladu. Odležené řízky poklademe na rozehřátý grilovací rošt a grilujte z každé strany 4 min.
Žampiony očistěte, omyjte a pokrájejte nadrobno. Na rozbředlém másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidejte červenou papriku a pokrájené žampiony, osolte a duste. Nakonec posypte umletým kmínem a duste do měkka.
Hotové řízky upravte na mísu, polijte odkapanou šťávou a na každý řízek položte hromádku udušených žampionů.
Podávejte s rýží a mléčnou majonézou

Mléčná majonéza:
Žloutek, mouku, maizenu, máslo a hořčici rozmíchejte v mléce, podle chuti přidejte sůl, ocet, cukr a pepř, vložte do nádoby s vroucí vodou a za stálého míchání uvařte dohustit. Potom vyjměte z vody a ještě chvilku míchejte.

Podobné recepty:

Telecí řízky po boloňsku, Grilované telecí řízky s bylinkovým máslem, Grilované telecí řízky se zeleninovou oblohou, Grilované telecí řízky se sardelovou máslem, Grilované telecí řízky se šunkou a sýrem