Pivní guláš

12.10.2012
Potřebujeme:

½ kg vepřového masa, 2 velké cibule, 1 PL sádla, mletá červená paprika, 1 PL rajského protlaku (nebo 3 rajčata), 1 feferonku, 1 brambora, světlé pivo na podlévání, zeleninový vývar, 2 kyselé okurky, pepř, sůl

Jak na to:

Omyté a osušené maso nakrájejte na kostičky a opečte na sádle spolu s nakrájenou cibulkou. Přisypeme mletou červenou papriku, pepř a přidáme rajčatový protlak nebo rajčata. Směs zalijeme pivem a vývarem a dáme vařit. Před dokončením přidáme feferonku, nastrouhaný brambor na zahuštění a spolu dovaříme. Uvařené maso z hrnce vyjmeme, omáčku přecedíme a přidáme k ní nastrouhanou kyselou okurku orestovanou na troše sádla. Povaříme a vrátíme zpět kousky masa. Pivní guláš podáváme s vařenými brambory nebo tmavým chlebem.

Podobné recepty:

Pivní guláš, Pivní polévka, Pivní polévka, Pivní sýr, Pšenično-žitný z pivního kvásku