Zapékaný kapr se sýrem

4.10.2012
Potřebujeme:

1 menší kapr, 4 PL másla, 5 PL strouhanky, 1, 5 hrnku strouhaného sýra, 3 dl bílého vína, 4 lžíce zakysané smetany, pepř, sůl

Jak na to:

čistěte, umyjte kapra i s kůží. Osušte ho, kůži na více místech nakrojte (případně stáhněte). Kapra osolte, opepřete a dejte na máslem vytřené pekáč. Posypte strouhankou, strouhaným sýrem a obložte plátky másla. Vložte do trouby vyhřáté na 180 ° C a pečte 10 min. Pak zalijte vínem a o chvíli potřete smetanou. Zapékejte dalších 10 min.
Podávejte s bramborovým salátem nebo vařenými bramborami.

Podobné recepty:

Kapr se sýrem, Kapr se sýrem v alobalu, Zapékaný kapr s jogurtovou omáčkou, Zapékaný kapr s jogurtovou omáčkou, Zapékaný kapr nebo treska