Francouzská hovězí polévka

Potřebujeme:

½ kg hovězího masa s kostí, ½ kg slepičího masa, olej, 1 svazek petrželky, 1 svazek celerové natě, 2 mrkve, 1 petržel, 100 g celeru, stroužek česneku, ½ zelené papriky, 150 g kapusty, pórek, 1 bobkový list, tymián, celý pepř, mletý pepř, sůl

Jak na to:

Hovězí a slepičí maso omyjte a na několik minut zalijte horkou vodou. Pak osušte, osmahneme na rozehřátém oleji, zalijte 2 l studené vody a při mírné teplotě vařte spolu s 1 nastrouhanou mrkví, umytými nať, celým pepřem, bobkovým listem, pepřem alespoň 3 hod. Podle potřeby dolévejte vodu. Všechnu ostatní zeleninu očistěte, nakrájejte, vložíme do 1 l precedent masového vývaru, posolte a uvařte doměkka. Nakonec do polévky vložte nakrájené uvařené maso.

Podobné recepty:

Francouzská hovězí polévka, Hovězí polévka s těstovinami, Roastbeef, Francouzská krevetová polévka, Francouzská polévka z čerstvého hrášku