Rajčata nintette

Potřebujeme:

6 rajčat, 2 vejce uvařená natvrdo, 1 konzerva tuňáka v oleji (cca 160-170 g), 3 PL jemně nasekané petrželky, 1 PL citronové šťávy, ½ sklenice míchané nakládané zeleniny, ½ citrónu, 7 sardelových řezů v oleji, 7 černých oliv, 3 PL majonézy, pár salátových listů, sůl, pepř Majonéza: 1 lžičku hořčice, 1 vejce, 250 dcl oleje

Jak na to:

Rajčata seřízněte v místě stoky a opatrně je vydlabejte. Jemně je osolte a nechte uležet. Z přísad vymíchejte hustou majonézu.
V misce smíchejte vejce natvrdo, tuňáka, nasekanou nať a majonézu, přidejte citronovou šťávu a okořeňte. Hmota musí být hladká a rovnoměrně rozmíchaná, naplňte jí rajčata.
Odkapanou a nakrájenou míchanou zeleninu smíchejte s majonézou. Na mísu položte listy salátu, na ně dejte rajčata, obložte míchanou zeleninou, zbytek dejte doprostřed mísy. Ozdobte plátky citronu. Každé rajče ozdobte zkroucenou sardelovou řezem a do jeho středu dejte černou olivu. Servírujte velmi chlazené.

Podobné recepty:

Polévka Gazpacho, Rajčata plněné plísňovým sýrem, Rajčata v peřince, Rajčata v peřince, Rajčata se sýrovou pěnou