Hořčičný dressing

Potřebujeme:

25 g másla, 25 g hladké mouky, ¼ l smetany na šlehání, ¼ l zeleninového vývaru, 100 ml sherry, nastrouhaná kůra z 1 citronu, 1 žloutek, 75 g kremžské hořčice, citronová šťáva, pásky citronové kůry, mletý bílý pepř, sůl

Jak na to:

V míse vymíchejte měkké máslo s moukou. Ze smetany si odložte 3 PL. Zbylou smetanu smíchejte s vývarem, přidejte sherry a nastrouhanou citronovou kůru a na mírném ohni povařte. Potom vložte utřené máslo s moukou a za stálého šlehání metličkou vařte. Omáčku odstavte a přimíchejte smetanu, ve které jste rozmíchali žloutek. Dochuťte ji hořčicí, solí, pepřem a citronovou šťávou.

Podobné recepty:

Rajčatovo-papriková pomazánka, Rajčatově-papriková pomazánka, Květákovo-sýrové krokety s hořčičným dresinkem, Americký dressing, Labužnický sýrový salát s olivami a paprikou