Čokoládová pěna

4.10.2012
Potřebujeme:

3 vejce, 1 PL másla, 2 PL rumu, 75 ml vody, 180 g čokolády

Jak na to:

Čokoládu nasekejte na malé kousky a v hrnci smíchejte s vodou. Vařte na velmi mírném plameni, až se vytvoří hustý krém. Hrnec odstavte, směs nechte trochu vychladnout a přimíchejte máslo. Přidejte rum a postupně po jednom přišlehávejte žloutky. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a jemně ho vmíchejte do čokolády. Nalijte do malých skleniček nebo hrnků a nechte přes noc vychladnout. Zdobte šlehačkou a čokoládovými hoblinkami.

Podobné recepty:

Čokoládová pěna, Valentýnská čokoládová pěna, Baskická čokoládová pěna, Pěna z lesních plodů, Čokoládová pěna