Staročeské vepřová kýta

Potřebujeme:

doba přípravy je cca 2 hodiny, 1 kg vepřové kýty nebo plece, 3 lžíce sádla, 4 stroužky česneku, 1 cibule, 1 PL medu, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžičku mletého kmínu, 1 lžičku zázvoru, sůl

Jak na to:

Maso osolte, vetřete do něj česnek a posypeme ho kořením. V pekáči rozehřejte sádlo, maso opečte a podlijte teplou vodou. Pečte za občasného podlévání, výpekem a maso obracejte.
Před koncem pečení přidejte do výpeku nadrobno pokrájenou cibuli a maso potřete medem rozmíchaným v troše vody. Prudce zapečte, až med trochu zkaramelizuje. Měkké maso vyjměte a nakrájejte na plátky. Výpek zahustíte moukou a povařte.
Maso podávejte přelité šťávou s bramborovou kaší upravenou do pusinek.

Podobné recepty:

Vepřová kýta v žampionové-rajčatové omáčce, Vepřové maso s dvanáctkou, Vepřové maso po uhersky, Vepřová kýta v jemné omáčce, Vepřové maso s hráškem v sýrové omáčce