Bylinková rýže

4.10.2012
Potřebujeme:

5 mladých cibulek s natí, 2 stroužky česneku, 4 žampiony, 200 g rýže, 100 g másla, 1 PL olivového oleje, saturejka, slepičí bujón, 2 PL různých bylinek - čerstvých nebo sušených (pažitka, bazalka, tymián)

Jak na to:

Na másle a oleji zpěníme nakrájenou cibuli, plátky česneku a žampiony. Přidejte propláchnutou rýži, orestujte, přidejte sekané čerstvé (sušené) bylinky, zalijte vývarem z slepičího bujónu a dochuťte solí a saturejkou.
Rýži duste pod pokličkou do měkka - podle druhu rýže.

Podobné recepty:

Rýže, Kuřecí kari polévka s rýží na řecký způsob, Rýžovo tuňákový salát, Bulharský salát s olivami, Rýže na pomeranči