Kyselá polévka s vařeným vejcem

Potřebujeme:

200 g uzeného masa, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 5 zrnek celého pepře, 2 dl šťávy z kysaného zelí, 2 brambory, 2 sladkokyselé okurky, 2 PL oleje, 1 lžíce hladké mouky, 1 vejce, 2 vejce uvařená natvrdo, mleté pepř, sůl

Jak na to:

Uzené maso vložte do 1 litru studené vody a přiveďte k varu. Přidejte oloupanou cibuli, celý pepř a při mírném varu vařte do poloměkka. Přilijte šťávu ze zelí, přidejte očištěné pokrájené brambory, očištěný pokrájený česnek a uvařte doměkka. Maso vyjměte a pokrájejte. Pokrájené maso můžete vložit do hotové polévky nebo ho podávejte s hořčicí a s nastrouhaným křenem.
Z oleje a hladké mouky připravte jíšku, zalijte vodou, promíchejte a vylijte do vývaru. Promíchejte, přidejte nadrobno pokrájené okurky a přiveďte k varu. Do vroucí polévky za stálého míchání vlijte rozšlehané vejce, podle chuti osolte, opepřete mletým pepřem a za stálého míchání krátce povařte. Před podáváním přidejte do každé porce kousek pokrájeného vařeného vejce.

TIP: Pokud polévku připravujete v tlakovém hrnci, čas přípravy se zkrátí nejméně o 30 minut.

Podobné recepty:

Kyselá polévka - couračka, Vlašská pomazánka, Kyselá koprová polévka, Kyselá polévka s hlívou, Kyselá vaječná polévka