Bučková vařená vepřová roláda

12.10.2012
Potřebujeme:

1 kg vepřového bůčku bez kostí (nízký bůček), 25 g rychlosoli, mletá červená paprika (podle vzhledu a chuti), pepř (dle chuti)

Jak na to:

Z bůčku odřízněte kůži a pokud třeba i část slaniny. Naklepeme ho, posypte rychlosolí, sviňte, převažte pevnou nití (provázkem) a na 24 hodin odložte do lednice. Odleženou roládu dejte do mikrotenového sáčku na tlačenku nebo jiného vhodného mikrotenového sáčku, pevně svažte a dejte vařit. Vařte 2 hod.
Z vychladlé rolády odstraňte nit (provázek), posypte červenou paprikou a pepřem. Krájejte na tenčí kolečka a podávejte s chlebem a přílohou (křenem, hořčice, čalamáda).

Podobné recepty:

Bůčková vepřová roláda, Bůčková roláda s kysaným zelím, Bůčková roláda, Bůčková roláda, Studený salát