Houbová mísa

Potřebujeme:

1 kg tvrdých hub, 2 cibule, 2 stroužky česneku, ½ sklenice mléka, 400 g mletého masa, 2 PL posekané petrželky, ½ lžičky tlučení tymiánu, 1 šálek strouhanky, 0, 5 dcl mléka, 4 plátky šunky, sůl, pepř

Jak na to:

Cibuli a česnek očistěte a na jemno posekejte. Opatrně oddělte nožičky od kloboučků. Kloboučky nechte celé, nožičky očistěte, opatrně otřete vlhkým hadříkem, ale nemyjte je. Cibuli lehce osmahneme v polovině oleje a přidejte nakrájené nožičky. Houby pustí vodu, nechte je upražit. Přidejte mleté ​​maso smíchané s rozdrceným česnekem, petrželkou a tymiánem. Dobře osmahneme. Do této nádivky přidejte strouhanku, kterou jste si předtím namočili do mléka.
Na dno ohnivzdorné mísy dejte plátky šunky, na ně dejte náplň a vše přikryjte kloboučky z hub. Postup opakujte, dokud neminete všechny suroviny. Zakončete vrstvou hub. Podlijte zbytkem oleje a 30 min. pečte v předehřáté troubě.
Podávejte horké v misce.

Podobné recepty:

Pekelný dech, Želé bonbony, Čokoládové fondue , Houbová polévka s drobením, Telecí karbanátky s houbami a houbovou omáčkou