Slepičí nudle (arabský recepty)

Potřebujeme:

1 slepice, 20 g másla, 20 g mouky, 4 dl mléka, 1 vejce, 2 dl smetany, 50 g strouhaného sýra, strouhaný muškátový ořech, majoránka, 1 bobkový list, rozmarýn, petrželová nať, pepř, sůl

Jak na to:

Vnitřek slepice potřete majoránkou, pepřem a dejte do lednice.
Na druhý den slepici vložte do horké vody ochucené solí, bobkovým listem, rozmarýnem a petrželkou. Zakrytou vařte, dokud nezměkne natolik, že jej můžete obrat z kostí. Odstřižené maso nakrájejte na širší kusy. Mezitím uvařte lasagne, dejte je do ohnivzdorné mísy a na ně položte kousky masa. Z másla, mouky a mléka uvařte bešamel, který po odstavení z ohně smíchejte s vejcem, smetanou, strouhaným sýrem, solí a strouhaným muškátovým ořechem. Dobře vymíchejte a nalijte na masovou těstoviny, posypte strouhaným sýrem a v troubě dokonale propečte.

Podobné recepty:

Slepičí polévka, Vietnamská slepičí polévka, Pizza Pitu, Nudle s vajíčkem, Asijské nudle