Omáčka s petrželkou

10.9.2012
Potřebujeme:

Omáčka: 2 dcl mléka, 1 PL solamylu, 1 lžičku vegety, 2 lžíce petrželové pasty
Petrželová pasta, 2 svazky petrželky, 5 PL oleje, 2 nebo více stroužků česneku, 40 g strouhaného sýra (parmazán, niva), sůl

Jak na to:

Omáčka: Všechny suroviny povařte. Podle chuti můžete přidat 1 dcl smetany.

Petrželová pasta: Všechny suroviny rozmixujte a přidejte do omáčky.

TIP: Pasta vydrží v zavřené nádobě v lednici i 3 týdny, pokryjte ji tenkou vrstvou oleje.

Podobné recepty:

Kuřecí prsíčka ala indy, Jogurtová omáčka, Rokfortová omáčka, Ruská omáčka, Žloutková omáčka s hlívou