Okoun mořský na maďarský způsob

10.9.2012
Potřebujeme:

1 kg vykuchaná okouna, 100 g másla, 2 cibule, 300 g zelené papriky, 300 g rajčat, 1 dl hovězího vývaru, 2, 5 dl zakysané smetany, 1 lžička mleté ​​papriky, 1 lžička soli

Jak na to:

Z očištěného, ​​vykuchaná, umytého a osušeného okouna nakrájejte kusy a osolte (asi 200 g na porci). Na másle zpěníme na kolečka nakrájenou cibuli, zaprášíme mletou paprikou, osmahneme, přikápni trochu vývaru. Přidejte na nudličky nakrájenou papriku, na kousky nakrájené, oloupaná rajčata, zalijte vývarem a krátce poduste. Do podušené zeleniny vložte připravené porce ryby, ty pod pokrývkou duste asi 15 minut. Dušenou ryba zalijte rozmíchanou smetanou, podle potřeby dochuťte solí a spolu krátce povařte. Při podávání porce okouna polijte zeleninovou směsí se smetanou. Jako příloha jsou vhodné brambory upravené na různé způsoby.

Podobné recepty:

Mořský koktejl, Chřest na maďarský způsob, Ryba na maďarský způsob, Hovězí na maďarský způsob, Hlíva na maďarský způsob