Slané preclíky

Potřebujeme:

½ kg polohrubé mouky, 100 g margarínu, 10 g kvasnic, 2 dcl mléka, 2 vejce, špetka soli, špetka cukru
Slaná poleva: 1 bílek, 7 lžičky soli, polohrubá mouka
Na potírání: 1 žloutek

Jak na to:

Z mléka, kvasnic a špetky cukru připravte kvásek. Když nakyne, smíchejte ho s moukou, margarínem, vejcem a solí na hladké těsto. Nechte ho kynout na teplém místě asi 1 hod.
Pak na desce na formujte válec, který pokrájejte na stejné dílky. Z nich válejte asi 20 cm dlouhé a 0,5 cm tlusté palice. Z palic pleťte preclíky, které ukládejte na omaštěný plech. Potírejte je rozšlehaným žloutkem.
Preclíky pečte pouze napůl. Z bílku, soli a mouky vy-míchejte hustší polevu, kterou je potřete. Teprve poté dopečte.

Podobné recepty:

Slané preclíky, Slané preclíky, Slané preclíky, Slané preclíky, Kynuté preclíky