Sachr dort

22.10.2012
Potřebujeme:

Těsto: 80 g čokolády na vaření, 60 g obyčejné čokolády, 240 g mouky, 100 g másla, 310 g krystalového cukru, 6 vajec, sůl
Glazura: 155 g meruňkového povidel, 340 g mandlí, 300 g čokolády, 8 ml oleje, ¼ l plnotučné smetany

Jak na to:

Těsto: Čokoládu rozpusťte nad párou. Vymíchejte máslo s cukrem, přidejte žloutky a míchejte. Pomalu přidávejte mouku a čokoládu (ne všechno najednou). Na konci přimíchejte sníh z bílků a chvíli šlehejte. Masu nalijte do vymazané a pomoučněné formy o průměru 22 cm. Pečte v troubě vyhřáté na 180 ° C asi 45 min. Hotový korpus dejte na 10 min. vychladit do lednice.

Glazura: Meruňkový povidla zahřejte a natřete na vychladlý korpus. Povrch posypte pohmožděnými mandlemi. Nad párou rozpustíme čokoládu, přidejte olej a směsí polijte dort. Nakonec vyšleháme smetanu a servírujte ji spolu s dortem.

Podobné recepty:

Sachr dort, Dort sachr po domácky, Sachr koláč, Sachr dort, Sachr dort