Placky z kukuřičné mouky (arepas - venezuela)

Potřebujeme:

předvařené kukuřičnou mouku, voda, máslo, sůl, olej
Náplň: uvařené kuřecí maso, sterilované rajčata, masitou paprika (kapii), mladou cibulku, česnek, avokádo, majonéza, limetka, sůl

Jak na to:

Do misky dejte trochu soli, zalijte vodou, přidejte asi 1 PL oleje, kukuřičnou mouku. Prohněťte poměrně husté těsto. Mokrýma rukama odeberte z těsta, vytvarujte kouli a následně placku silnou asi 2 cm o průměru 6-8 cm. Placky upečte na oleji z obou stran. Pokud chcete placky (arepas) bez tuku, vytvarujte placky o něco hrubší a pečte je v troubě.
Usmažené (upečené) arepas vodorovně překrojte přes polovinu, natřete máslem a plňte buď připravenou nádivkou s na nudličky pokrájeným masem, nebo jen plátkem šunky, sýrem a podobně.


Náplň: Na suchou pánev dejte na kostičky pokrájenou papriku, na tenká kolečka nakrájenou cibulku, celý stroužek česneku a krátce, za stálého míchání, smažte. Postupně přidávejte sterilizované rajčata, míchejte až vám vznikne poměrně hustá nádivka.

Nádivka na královskou placku (arepas): do misky vytlačte celou limetku, přidejte 1 PL majonézy, dobře vymíchejte, přidejte lžičkou vykrájeny dužinu avokáda a promíchejte.

Při přípravě královské arepas vyberte část střídy z proříznuté placky, do které dejte 1 PL nádivky z papriky a kuřecího masa a 1 PL avokádové nádivky.

TIP: Arepas můžete plnit i fazolovou nádivkou, rybou a pode.

Podobné recepty:

Kukuřičné lupínky v čokoládě, Sezamová kuřecí řízky, Ořechový chlebíček z kukuřičné mouky, Tortilly plněné masem a sýrem, Plněné kukuřičné tortilly