Krupicové srdce

Potřebujeme:

½ l mléka, 1 vanilkový cukr, kůra z 1 omytého citronu, 80 g krupice (asi 5 PL), 2 žloutky
Na obalování a smažení: 1 vejce, kokosová moučka, máslo na osmažení
Ovocná omáčka: asi ¼ kg zmrazených višní nebo lesní směsi, příp. ostatního červeného ovoce, cukr, 1 PL solamylu, 100 ml vody

Jak na to:

Mléko přiveďte do varu spolu s vanilkovým cukrem a nastrouhanou citronovou kůrou. Přidejte krupici, dobře rozmíchejte a uvařte hustou kaši. Kaši nechte vychladnout a pak přidejte žloutky. Vše dobře rozmíchejte. Krupicové těsto natřete ve vrstvě hrubé asi 1 cm na plech opláchnut studenou vodou a těsto nechte zaschnout.
Ze zaschlého těsta vykrojte formičkou srdíčka a opatrně je obalte postupně v rozmíchaným vejcem a pak v kokosové moučce. Čím větší máte vykrojené srdíčka, tím opatrněji s nimi manipulujte, aby se nezlomili.
Zmrazené čerstvé ovoce rozehřejeme a oslaďte podle chuti a kyselosti daného ovoce. Směs přiveďte do varu. Solamyl rozmíchejte v 100 ml studené vody a přilijte ho k variacím se ovoci. Za stálého míchání vařte asi 2 min. do houstnoucí směsi. Pak udržujte za občasného promíchání ovocnou omáčku na mírném ohni teplou.
Na pánvi rozehřejeme máslo (dávejte pozor, aby se nepřilepovalo) a obalené srdíčka na něm dozlatova osmahneme. Srdce servírujte teplé, přelité ovocnou omáčkou.

TIP: Omáčku můžete dochutit likérem.

Podobné recepty:

Hovězí srdce na paprice, Vepřové srdce na slanině, Hovězí srdce na špeku, Polévka z vepřového srdce, Hovězí srdce na smetaně