Jahodový dort s vanilkovým pudinkem

22.10.2012
Potřebujeme:

4 vejce, 7 PL cukru, 4 PL mouky, prášek do pečiva, ½ kg jahod (mohou být i kompotované), 1 vanilkový pudink, 5 dl mléka
Na ozdobu: šlehačka, plátky opražených mandlí, jahody, lístky čerstvé meduňky

Jak na to:

Vyšlehejte bílky, přidejte 4 lžíce cukru, 2 PL vody a všechny žloutky. Opatrně přimíchejte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Masu vylijte na plech vyložený papírem na pečení a upečte ji v troubě předehřáté na 200 ° C do zlatožluté. Z vychladlého plátu vykrojte pomocí formy na pečení 3 stejné srdce.
Vykrojené srdce potřete pudinkem, na něj poklademe poloviny jahod. Takto připravené korpusy poklademe na sebe. Boky dortu potřete šlehačkou, ozdobte plátky mandlí. Povrch dortu ozdobte čtvrtku jahod a čerstvou meduňkou.

Puding: Připravte podle návodu na obalu. Za stálého míchání do něj přidejte vanilkový cukr.

Podobné recepty:

Nepečený Pudinkový dort s hroznem, Jahodový dort, Pěnový dort, Růžový dort, Jahodový koktejl se šampaňským