Jednoduchá zeleninová pizza

22.10.2012
Potřebujeme:

100 g sýra Eidam, 150 g papriky, 100 g rajčat, 100 g sterilovaných fazolek, 100 g květáku, 1 cibule, oregano, petrželka, olej na potření těsta, tuk na vymazání plechu, sůl

Jak na to:

Květák omyjte a rozdělte na růžičky, ty povařte asi 5 min. v malém množství mírně osolené vody. Z paprik vykrojte jaderníky, rajčata, cibuli nakrájejte na kolečka. Hrášek a fazolky nechte okapat.
Připravte si těsto, dejte na moukou posypanou desku a vytvarujte ho na potřebný rozměr a tloušťku, přičemž okraje nechte hrubší. Potom těsto přeneste na připravený plech a potřete olejem. Na těsto poklademe rajčata střídavě s paprikou, cibulí a květákem. Fazolové lusky použijte na ozdobení okraje. Hrášek rozsypte rovnoměrně po povrchu pizzy. Mírně ji osolte a posypte oreganem.
Pečte ve vyhřáté troubě. Během pečení pizzu kontrolujte, přičemž okraje můžete vícekrát potřít vodou nebo rozšlehaným vejcem. Nakonec posypte pizzu na jemno nastrouhaným sýrem a dejte ji ještě zapéct. Před podáváním ji můžete ještě horkou ozdobit nasekanou petrželkou.

TIP: Sterilované zeleninu můžete nahradit mraženou. Na pizzu jsou vhodné i jiné druhy zeleniny.

Podobné recepty:

Zeleninová pizza, Jednoduchá pizza, Pizza taštičky, Pizza rohlíky, Jednoduchá zeleninová pizza