Krůtí roláda se zeleninou

22.10.2012
Potřebujeme:

700 g krůtích prsou vcelku, sůl, pepř, 1 PL hořčice, pažitka
Náplň: 1 vejce, 3 PL sladké smetany, 3-4 PL strouhanky, 100 g hrášku, 100 g mrkve, 100 g petržele
Příloha: 50 g brokolice, 70 g pórku, 70 g červené papriky, Fazolkové lusky, olivový olej, sůl

Jak na to:

Omyté a osušené maso nařízněte a přes potravinovou fólii rozklepte. Plát masa posolte, opepřete mletým pepřem a potřete hořčicí. Očištěnou a na malé kostičky nakrájenou mrkev a petržel poduste na oleji do poloměkka. Přidejte hrášek, sůl, mletý pepř a spolu promíchejte. Nechte vychladnout. Celé vejce rozšlehejte, přidejte sladkou smetanu a strouhanku. Vypracujte hustou masu. Na tlučení plát masa rozetřete strouhankovou směs, posypte nakrájenou pažitkou a zeleninou a stočte do rolády. Převažte kuchyňskou nití, zabalte do alobalu, přeložte do zapékací mísy, podlijeme vodou a pečte ve vyhřáté troubě 1 hodinu. Potom alobal opatrně odstraňte, podle potřeby podlijte vodou a zapečte.
Brokolici rozeberte na růžičky, povařte v osolené vodě a vyjměte. Pak do vody nasypte Fazolkové lusky, uvařte je, vyjměte a nechte vychladnout. Očištěnou a nakrájenou červenou papriku poduste na oleji s nakrájeným pórkem. Připravenou zeleninu spolu smíchejte, posolte a podávejte s upečenou rolády.

Podobné recepty:

Krůtí řízky s jogurtem, Pečená krůtí roláda, Krůtí závitky, Netradiční krůtí prsa, Krůtí prsa zapečené se zeleninou