Banány v pařížském krému

22.10.2012
Potřebujeme:

Těsto: 300 g čokolády na vaření, 3 dl smetany na šlehání, 100 g moučkového cukru, 100 g másla,, 1 balíček bílé dortové želatiny, 100 g čtvercových sušenek, 4 velké banány, Chlebíčková forma (11x 25 cm)

Jak na to:

Den předem spolu povařte smetanu na šlehání, čokoládu, moučkový cukr a máslo. Nechte vychladnout a vložte do chladničky. Na druhý den vyšleháme, přidejte želatinu připravenou podle návodu a důkladně smíchejte. Chlebíčkovou formu vyložte mastným papírem. Na dno formy dejte trochu krému, rovnoměrně rozetřete, rozložte keksy, potřete krémem, obložíme podélně nakrájenými banány, znovu potřete krémem a přikryjte sušenek. Postup ještě jednou zopakujte. Vrch potřete krémem a dejte ztuhnout do lednice. Druhý den dezert vyklopte z formy, papír stáhněte a nakrájejte na stejné řezy.

Podobné recepty:

Banány v pařížském krému, Banány v pařížském krému, Banány v pařížském krému, Banány v pařížském krému, Banány v karamelu