Mramorové maso

22.10.2012
Potřebujeme:

½ kg vepřového masa, 2 lžíce oleje, 100 ml mléka, 4 vejce, 4 PL hrubé mouky, sůl, pepř, 1 červená paprika, 2 sterilované okurky, 2 předvařené mrkve, 100 g strouhaného tvrdého sýra

Jak na to:

Vepřové maso nakrájejte na řízky, naklepeme, posolte a opepřete z obou stran. Nechte odstát v chladu asi 30 min. Dva řízky odložte bokem a ostatní vložte na dno vymazané mísy na pečení. Na ně nasypte na hrubší proužky nakrájenou červenou papriku, mrkev a okurku. Mléko smíchejte s vejci, moukou, se solí, s mletým pepřem a se strouhaným sýrem a nalijte do formy. Pečte v troubě vyhřáté na 200 ° C. Po 30 min. přidejte do formy zbývající dva pláty masa a ještě asi 30 min. pečte. Po upečení nechte vychladnout. Opatrně vyklopte a nakrájejte.

Podobné recepty:

Tajemství lesa, Indiánska pizza, Mramorové vejce, Ruční granát, Broskvový koláč s pudinkem