Brambory s chilli zeleninou

Potřebujeme:

1 kg brambor, 8 PL oleje, 1 malá konzerva kukuřice, 1 malá konzerva fazolí, 1 malá konzerva hrášku, 1 červená paprika, 2 PL rajčatového protlaku (kečupu), 1 chilli paprička, mletý kmín, olej, trochu rozmarýnu, sůl

Jak na to:

Troubu předehřejte na 220 ° C. Brambory omyjte, nové oškrábejte, staré oloupejte a vodorovně překrojte. Plech potřete polovinou oleje, řeznou stranu brambor posypte rozmarýnem a položte řeznou stranou na plech. Pečte 30 min., Těsně po vyjmutí z trouby osolte.
Zeleninu z konzerv slijte, nechte okapat, papriku a chilli papričku omyjte, očistěte, vyberte žilky a jadérka, nadrobno posekáme. Zeleninu duste na oleji, mírně osolte a opepřete, dochuťte kmínem, nakonec vmíchejte rajčatový protlak a prohřejte (pokud použijete kečup, solte opatrně). Podávejte s pečenými bramborami.

Podobné recepty:

Chilli con Carne, Rolky z krevet se zeleninou, Indonéský sváteční salát , Polévka s červenou čočkou, Zapečená treska