Vepřová panenka v košilce z listového těsta

29.10.2008
Potřebujeme:

1 vepřová panenka,sůl, pepř, sladká červená paprika,50 g másla,200 g anglické slaniny,1 střední cibule,400 g žampiónů (nebo šálek sušených hub - před použitím 30 min podusit, nebo 200 g hub naložených do soli - před použitím propláchnout a 25 min podusit),loupaná rajčata z plechovky (nejlépe
Valfrutta: 400 g brutto),listové těsto (doporučuji Babické)
Na potření:1 celé vejce

Jak na to:

1. Panenku rozdělíme na 2 části a lehce naklepeme. Maso osolíme, opepříme, posypeme červenou paprikou a v pánvi na másle ze všech stran opečeme a vyjmeme na hluboký talíř, přikryjeme druhým talířem a udržujeme v teple.

2. Do vypečeného tuku dáme 100 g nakrájené anglické slaniny a cibuli nakrájenou na kostičky. Poté, co cibule zesklovatí, přidáme houby, nakrájená rajčata a rajčatové pyré z plechovky, podusíme 10-15 min a podle chuti okořeníme solí, pepřem a červenou paprikou.

3. Z listového těsta vyválíme 2 obdélníky jako na štrůdl. Na každý obdélník položíme zbylé plátky anglické slaniny, 1/4 podušené směsi, jeden kousek masa a další 1/4 podušené směsi. Zabalíme jako štrůdl a těsto dobře přitiskneme.

4. Balíčky s masem položíme na plech s pečícím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme dozlatova.Pečení v horkovzdušné troubě: horký vzduch plus, 195 st, 1. odspodu, 30-35 min (+předehřátí trouby).
Pečení v klasické troubě: horní/spodní pečení, 210 st, 2. odspodu, 25-30 min (+předehřátí trouby).5. Podáváme teplé s brambory nebo studené. Výborné teplé, ještě lepší studené.

Podobné recepty:

Vepřová panenka v lístovém těstě, Vepřová panenka s cibulkou a smetanou, Panenka v šátku, Bramborový koláč z listového těsta, Zuzkina pizza