Hovězí roláda

Potřebujeme:

olej na vymazání, 4 hovězí rolády (po 160 g), 1 velká cibule, 1 PL másla, 4 nakládané okurky, 1 PL hořčice, 4 plátky slaniny, mletý bílý pepř, sůl
Omáčka: 2 středně velké cibule, 1 středně velká mrkev, 1, 5 PL oleje, 1 lžíce rajčatového protlaku, ½ lžičky cukru, 1 PL mouky, ¼ I červeného vína, 1 prolisovaný stroužek česneku, 1 kousek tymiánu

Jak na to:

2 plátky plastové fólie potřete olejem a každou roládu mezi fóliemi mírně naklepeme. Cibuli očistěte, rozpulte, nakrájejte na tenké plátky, usmažte na másle dozlatova. Dejte na talíř vychladnout. Roládu položte na pracovní desku, potřete hořčicí a obložte plátkem slaniny. Na slaninu uložte okurky a smaženou cibuli.
Na roládu vyhněte konce a směrem k hrubšímu konci jejich promačkejte tak, aby nevytékala náplň. Rolády svažte kuchyňskou nití nebo uzavřeme párátkem.
Rolády osolte a opepřete. V hrnci zahřejte olej, vložte něj rolády a opečte dozlatova. Rolády vyberte a nechte okapat.
Cibuli a mrkev očistěte a nakrájejte na větší kostky. Nakrájenou cibuli a mrkev dejte na olej a smažte dozlatova. Potom slijte tuk, ale cibuli a mrkev nechte v hrnci. Přidejte rajčatový protlak a cukr a chvíli smažte, dokud se přetlak nezbarví dohněda. Zaprášíme moukou a opět chvíli poduste. Jídlo vícekrát podlévejte červeným vínem a pokaždé nechte znovu a znovu sevřít. Přilijte zbývající víno, ¾ l vody a za stálého míchání nechte vařit.
Do omáčky vložte rolády, přidejte česnek a tymián, přikryjte a duste na mírném ohni asi 75 min.
Hotové rolády vyberte, odstraňte z nich nit nebo párátka a dejte do trouby vyhřáté na 65-70 ° C, aby nevychladly. Omáčku podle potřeby nechte znovu sevřít a dochuťte solí a pepřem. Propasírujte přes síto, rolády vložte do omáčky, zahřejte a horké podávejte. Variace:

TIP: Omáčku můžete připravit i se šlehačkou nebo zakysanou či šlehačkovou smetanou.

Podobné recepty:

Plňená roláda, Hovězí roláda Eurobak, Hovězí roláda na červeném víně, Hovězí roláda, Metropolitan hovězí steak