Uzená vepřová krkovice v jemné omáčce

4.7.2012
Potřebujeme:

1 kg uzené vepřové krkovičky, 1 PL tuku, 0, 2 l bílého vína, 0, 2 smetany

Jak na to:

Maso ponořte na 2 hod. do vlažné vody, aby se uvolnila sůl. Potom ho osušte a ze všech stran lehce opečte na tuku. Pekáč s masem vložte do trouby předehřáté na 200 ° C. Po 15 min. přilijte víno a pekáč přiklopte. Po dalších 15 min. přidejte smetanu a dusíme zakryté ještě 50 min. Maso občas prolévejte. Hotový pokrm nechte ještě 10 min. uležet. V případě potřeby můžete omáčku zředit nebo zjemnit smetanou. Maso nakrájejte a podávejte přelité omáčkou a s vařenými bramborami.

Podobné recepty:

Swingové řízky, vepřová krkovice jinak, Vepřová kýta v žampionové-rajčatové omáčce, Worchesterová krkovice, Kotlety v zeleninovém leču