Uzená plec se zeleninou

24.10.2012
Potřebujeme:

1 kg uzeného plece, 2 cibule, 300 g mrkve, 1 celer, 1 PL cukru, 2 bobkové listy, 1/8 l bílého vína, 6 hřebíčků, 3 dl vína na podlévání, olej

Jak na to:

Šunku vařte 20 min. s bobkovým listem a hřebíčkem. Mrkev a celer očistěte, omyjte a nakrájejte. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka. Moučkový cukr smíchejte s olejem a na pekáči nechte zkaramelizovat. Přidejte cibuli a smažte do zhnědnutí. Zalijte vínem, přidejte zeleninu, šunku nakrájenou na plátky, přikryjte a ve vyhřáté troubě pečte 25 min. Během pečení podlévejte vínem. Podávejte s bramborovou kaší.

Podobné recepty:

Dušené jehněčí plec se zeleninou, Hovězí maso s citronem, Pizza se zeleninou a s vejcem, Brambory plněné mletým masem, Jehněčí plec s citrónem