Ratattouille - za tepla i za studena

Potřebujeme:

1 cibule, 100 g červené papriky, 100 g cukety, 200 g lilku, 2 stroužky česneku,, sušené oregano a tymián, 1 PL olivového oleje, sůl, čerstvě mletý pepř, 250 g rajčat, 1 PL strouhaného sýra
Příloha: tmavý chléb nebo 60 g těstovin

Jak na to:

Cibuli očistěte a nakrájejte na kolečka. Papriku zbavte jádřince a nakrájejte na proužky. Cukety omyjte a nakrájejte na plátky. Lilek umyjte, očistěte a nakrájejte. Česnek posekejte. Na olivovém oleji orestujte cibuli až zesklovatí, přidejte papriku, lilek, cukety a česnek, posypte oreganem, tymiánem, osolte a opepřete a pod pokličkou 5 min. poduste. Pak přidejte oloupaná a nakrájená rajčata a doduste.
Dušenou zeleninu podávejte s těstovinami, posypanou sýrem. Pokud zvýší, odložte ji do chladničky a druhý den podávejte za studena s tmavým celozrnným chlebem.

Podobné recepty:

Paprikový lusk se zeleninovou směsí, Pizza cukyna, Drožďová pomazánka Noli, Jablečno-libečková polévka, Cuketová nádivka