Bramborová Haruľa

Potřebujeme:

40 dkg brambor, 15 dkg hrubé mouky, 10 dkg cibule, 10 dkg slaniny, 2 - 4 stroužky česneku, 6 dkg sádla, majoránka, sůl

Jak na to:

Slaninu zbavte kůže, rozkrájejte na kostičky a rozškvařte. Přidejte jemně nasekanou cibuli a zpěníme. Oloupaný česnek prolisujeme, plech nebo pekáček dobře vymažte sádlem. Oloupané brambory nastrouhejte, osolte, přidejte mouku, zpěněnou cibuli se slaninou, prolisovaný česnek, majoránku a zbylou mast. Dobře promíchejte a řídkou směs tence rozetřete na vymazán pekáček nebo na plech. Vložte do předehřáté trouby a prudce opečte. Do zlatová upečenou haruľu rozkrájejte. Můžete podávat teplou i studenou.

Podobné recepty:

Bramborová Haruľa s tvarohem, Bramborová Harula plněná hlívou, Bramborová Harula plněná hlívou, Houbová haruľa, Zapečená bramborová kaše