Vanilkový krém

Potřebujeme:

½ l mléka, 50 g cukru, 1 vanilkový cukr, 100 g hladké mouky, 4 vejce, 1/8 kg másla, 0, 4 dl rumu

Jak na to:

V 0,2 dl mléka rozmíchejte vejce, mouku, na hladkou jednolitou směs. Zůstatek mléka s cukrem zahřejte, do horkého vlijte vaječnou směs a za stálého míchání na mírném ohni povařte. Přidejte máslo, rum a v vyšlehejte.

TIP: Krém je vhodný na rolády, piškotové pláty, dorty, nádivky do Linecké košíčků nebo do jiných korpusů.
Do tohoto krému můžete přidat rozpuštěnou čokoládu nebo pomleté ​​opražené lískové oříšky, mleté ​​ořechy nebo mandle, kokosovou moučku.

Podobné recepty:

Moučník - prošívaná deka, Pudingové kostky, Krémeš z bebe sušenek, Tvarohová štrúdle, Nejlepší koláč