Salát z kuřecích jater

Potřebujeme:

200 g kuřecích jater, 1 avokádo, 2 růžové grepy, 2 druhy salátu (minimálně, nejlépe ledový, kadeřavý), olivový olej, stroužek česneku, pepř, sůl
Citronová zálivka: citronová šťáva, olivový olej, hořčice, med , pažitka

Jak na to:

Citronová zálivka: Všechny suroviny vložte do sklenice na kompot se šroubovacím uzávěrem a prudce protřepejte (jako když barman mixuje nápoj v šejkru). Vzniklou emulzi ochutnejte a podle vlastní chuti osolte.

Ve velké pánvi na rozehřátém oleji usmažte kuřecí játra (větší kousky rozkrojte napůl, menší můžete nechat v celku). Za stálého míchání přidejte utřený česnek a míchejte, dokud játra nezhnědne. Dochuťte solí a pepřem. Kousky jater osušte na papírových ubrouscích.
Avokádo oloupejte a nakrájejte na kostičky. Na servírovací talířky poklademe listy salátů spolu s kostkami avokáda a měsíčky grepu. Přidejte kuřecí játra a přelijte citronovou zálivkou. Hned podávejte, nejlépe s chlebem.

Podobné recepty:

Domácí paštika z kuřecích jater, Kuřecí játra s grapefruitem, Jednohubky z kuřecích jater se skaramelizovanou cibulkou, Kuřecí játra se žampiony, Kuřecí prsa s cumberlandskou omáčkou