Kapustníky

Potřebujeme:

½ kg polohrubé mouky, ½ lžičky soli, 30 g droždí, 2, 2 dl vlažné vody. Náplň: ½ kg kysaného zelí, 2 uvařené brambory, 120 g prorostlé slaniny, 120 g klobásy, cibule, sůl, pepř , majoránka

Jak na to:

Mouku promíchejte se solí, přidejte vodu, droždí a vypracujte tužší těsto. Nechte ho vykynout. Brambory prolisujeme, smíchejte se zelím pokrájenou nadrobno, pak přidejte nadrobno nakrájenou slaninu, kterou jste opražili spolu s nakrájenou cibulí a klobásu, také nakrájenou na malé kousky. Osolte, ochuťte a dobře promíchejte. Nechte vychladnout. Vykynuté těsto rozválejte na tloušťku ½ cm, pokrájejte na čtverce, na každý lžičkou dejte stejné množství nádivky a vytvarujte bochánky. Ty smažte ve větším množství tuku.
Pokud nemáte chuť na smažené kapustníky, zkuste je alespoň z poloviční dávky upéct v troubě. Tehdy ale bude lepší zelí udusit předem alespoň do poloměkka.

Podobné recepty:

Kapustníky se šunkou, Kapustníky, Rožtekové kapustníky, Kapustníky, Kapustníky