Kuře s bylinkovou nádivkou

Potřebujeme:

1 středně velké kuře, trochu citronové šťávy, 50 g másla, 3 rohlíky, 3 vejce, trochu mléka, 100 g kuřecích jater, 2 PL kopcovité posekaných bylinek - petrželka, pažitka, estragon, bazalka, sůl, čerstvě mletý pepř, špetka kmínu

Jak na to:

Kuře zevnitř i zvenku potřete citrónovou šťávou a nechte odležet, dokud připravíte nádivku. Rohlíky pokrájejte na kolečka, trochu je opražte na polovině másla a dejte do mísy. Necelé 2 dl mléka rozmíchejte se žloutky, s posekanými bylinkami, rozetřenou játry, posolte, opepřete, přidejte kmín a zalijte připravené rohlíky. Opatrně promíchejte a nechte odstát, aby vpila tekutinu. Bílky se špetkou soli vyšlehejte na tuhý sníh a zlehka vmíchejte do nádivky. Kuře naplňte nejprve zevnitř, pak i pod kůži. Kuře zašijte posolte, dejte na pekáč, obložte ho kousky zbývajícího másla a dejte péct do předehřáté trouby nejprve přikryté alobalem, pak odkryté. Občas podlijte trochou horké vody, šťávou poléváme i kuře. Podávejte s bramborovým pyré s posekanou pažitkou. K tomu hlávkový salát a plátky křehké ředkvičky.

Podobné recepty:

Kuře v římském hrnci, Kuřecí stehna se žampiónovou nádivkou, Kuře s kukuřičnou nádivkou, Zapékaná panenka s bylinkovou nádivkou, Kuře se zeleninovou nádivkou