Jehněčí řízky s bylinkami

Potřebujeme:

600 g jehněčího plecka, 200 g růžičkové kapusty, 200 g mražené zeleni nové směsi, 1 kg brambor, 2 vejce, 2 PL solamylu, 150 ml oleje, 50 g másla, sůl, grilovací koření, několik petrželových a koriandrové natí

Jak na to:

Lístky petrželky a koriandru otrhejte, část odložte na ozdobení a zbytek posekejte na jemno. Maso omyjte, osušte a nakrájejte na menší řízky. Naklepeme je, osolte a posypte grilovacím kořením a bylinkami (zelený koriander má výraznou chuť, proto ho používejte střídmě). Vložte jej do mísy, pokapejte 1/3 oleje a nechte zakryté v chladničce asi 2 hod. odležet.
Brambory oloupejte, nakrájejte na tenké plátky a pak na drobné nudličky, nebo je nastrouhejte na hrubém struhadle. Přidejte solamyl, vejce a sůl. Ze směsi udělejte tenké placky a opečte je na další 1/3 oleje dozlatova.
Řízky opečte z obou stran na zbylém oleji dorůžova. Asi 10 min. povařte v osolené vodě růžičková kapusta, přidejte zeleninu a vařte dalších 5 min. Sceďte, nechte okapat a ještě krátce poduste na másle. Řízky upravte na talíře se zeleninou a plackami a ozdobte petrželkou a koriandrem.

Podobné recepty:

Dušená jehněčí kýta, Jehněčí maso na zelenině, Zapékané jehněčí řízky, Jehněčí žebírka na bylinkách, Jehněčí s nivou