Dýně po čínsku

29.10.2008
Potřebujeme:

1,5 kg dýně, slžíce sádla /nebo jiný oblíbený tuk/, 6 středně velkých cibulí, 1 středně velká palička česneku, 1 malá lžička zázvoru, 1 lžička pálivé papriky, několik lžic sojové omáčky, sůl a 2 malé konzervy rajského protlaku

Jak na to:

Cibuli nakrájet a osmažit na sádle /tuku/ a přidat nakrájenou dýni na kostičky, koření a dusit mírně asi 30 minut. Nakonec přidat raj. protlak, krátce povařit a teplé zavřít do sklenic. Sklenice obrátit dnem vzhůru a nechat vychladnout.

Podobné recepty:

Dýně s příchutí, Zavařovaná dýně vhodné na prívarok nebo polévku, Nakládané okurky, zelená rajčata a malé dýně, Zapékané mladé dýně, Zapékané tykve