Nakládáni zeleninové směsi

20.9.2012
Potřebujeme:

zelená rajčata, paprika, okurky, hlízy celeru, petržel, fazolové lusky, ocet, voda, višňové listy, pepř, bobkový list

Jak na to:

Do směsi použijte rajčata, papriku, okurky, celeru, kořen petržele a luštěninových fazole. Vše nakrájejte na plátky, dobře zamíchejte, pak naložte do nádob vhodné velikosti a po vrstvách osolte. Směs po 10-12 hodinovém stání pustí šťávu, tehdy ji znovu dobře vy tlačte. Vložte ji do čisté nádoby a zalijte roztokem připraveným ze stejných dílů octa a vody. Potom ji nechte znovu 24 hodin stát a opět vytiskněte. Vložte do láhve a na dno i na vrch položte višňové listy, pepř, bobkový list. Nakonec doplňte horkou vodou okyselenou podle chuti kyselinou octovou.

Podobné recepty:

Pikantní pomazánka, Zeleninové těstoviny, Zeleninové těstoviny, Šatečky z listového těsta, Zeleninové osvěžení