Kapr nebo rybí filé s mandlemi

20.9.2012
Potřebujeme:

4 porce kapra nebo ½ kg filé, 1 kostka masoxu, 1 - 2 stroužky česneku, 4 dkg mandlí, 1 citron, 10 dkg cibule, 4 g másla, olej, mletý pepř, sůl

Jak na to:

Omyté a osušené porce kapra (rybího filé) pokapejte citronovou šťávou a nechte hodinu odležet. Jemně nasekanou cibuli a prolisovaný česnek vložte na pánev se zahřátým olejem a lehce zpěníme, aby cibule zůstala světlá. Přidejte sekané oloupané mandle (mandle přelijte horkou vodou, poté je oloupejte). Zalijte vývarem připraveným z kostky masoxu a chvíli povařte.
Zapékací misku vymažeme máslem a do ní naskládáme zbylou cibuli pokrájenou na tenké plátky a rozebranou na kroužky. Na cibuli položte porce ryby, pokládejte plátky másla a vložte do předehřáté trouby. Asi po 8 min. přelijte omáčkou s mandlemi a dopečte.
Podávejte s vařenými brambory nebo dušenou rýží a obložte plátky citronu.

Podobné recepty:

Zapečené rybí filé, Pečené rybí filé se žloutkovou pěnou, Smažené rybí filé, Smažené rybí filé v kokosu, Pečené rybí filé s mandlemi