Maso s omáčkou mole

20.9.2012
Potřebujeme:

1, 5 kg krůtích prsou (2 kg kuřecích prsou), 4 stroužky česneku, 1 velká cibule, voda, sůl
Omáčka moli: 50 g čokolády na vaření, 20 oloupaných mandlí, 3 PL másla, 1 banán, 1 PL drcených chilli papriček, ½ kostky slepičího bujónu, kukuřičná mouka, sezamová semínka, mletá skořice, ¼ lžičky mletého koriandru

Jak na to:

V hrnci uvařte nebo duste maso spolu s nadrobno nakrájenou cibulí a česnekem, mírně osolte. Když je maso měkké, vyjměte ho, vykostíme, nakrájíme na větší kusy a odložte do tepla. Zbytek vývaru sceďte, Pokud je ho měně než 0,4 l tak ho doplňte vodou. Pokud je ho víc, varem zbyly tekutinu odpařit.
V mixéru smíchejte chilli papričky, mandle, oloupaný banán, skořice, kukuřičný mouky, opražené sezamová semínka a koriandr s dostatečném množství vývaru.
Na pánví zahřejte máslo, čokoládu, zalijte vývarem, přidejte obsah mixéru, ½ kostky bujónu a na mírném ohni prohřejte. Hořké maso podávejte zvlášť na míse, posypané zeleným koriandrem. Omáčku Mohli servírujte v Omáčková míse. Jako příloha se hodí opékané fazole nebe rýže.
S oblibou se k tomuto jídlu podává i miska se zeleninou, která obsahuje 4 nadrobno nakrájených rajčata, 4 na tenké plátky nakrájené zelené cibulku se svazkem ředkvičky, 4 nadrobno pokrájené oloupané zelené papriky, nasekaný koriandr a citron pokrájený na plátky.

TIP: Místo banánu Můžete použít i 3 oloupané papriky a 1 hrušku z kompotu.

Podobné recepty:

Telecí steaky s borůvkovou omáčkou, Krůtí maso se sójovou omáčkou, Těstoviny s kuřecím masem, Šuang-si, Vepřová panenka z rokfortovou omáčkou