Hrachová kaše

20.9.2012
Potřebujeme:

300 g oloupaného hrachu, voda, 1 PL sádla, 1 PL mouky, 1 stroužek česneku, 1 cibuli, pepř, majoránka, sůl

Jak na to:

Hrách den před vařením dobře umyjte a namočte do studené vody. Na druhý den ho v téže vodě uvařte. Během vaření přidejte sůl a pepř. Z masti a mouky udělejte růžovou jíšku, přidejte nastrouhanou cibuli, utřený česnek a zalijte vývarem z hrachu. Poté přidejte uvařený přetřen hrách a trochu majoránky. Podávejte s klobásou, párkem, vařeným uzeným masem a chlebem.

Podobné recepty:

Hrachová kaše ze suchého hrachu, Hrachová kaše s uzeným masem, Obilná kaše s ovocem, Zapečená bramborová kaše, Drietomská kaše