Havajský salát

Potřebujeme:

200 g nasekaného ananasu, 2 vejce uvařená natvrdo, 100 g garnátů z konzervy, 200 g uvařeného zeleného hrášku, 75 g uvařené rýže, 1 malá cibule, 100 ml olivového oleje, šťáva ze 2 citrónů, 1 lžičku moučkového cukru, nasekaná zelená petrželka , kari koření, pepř, sůl

Jak na to:

Z oleje, citronové šťávy, nasekané cibule, soli, z mletého černého pepře a cukru si připravte salátovou omáčku, do které zamíchejte nasekanou zelenou petrželku a uvařená vejce nasekané nadrobno. Do této směsi postupně zamíchejte ananas nakrájený nadrobno, podušené garnáti, vychladlý předvařený zelený hrášek a uvařenou vychladlou rýži. Okořeňte kari kořením, nechte odležet asi 1 hod. a před podáváním ještě dochuťte.

Podobné recepty:

Havajský koktejl, Zamilovaný salát, Olivový salát, Mušličkový salát, Hlávkový salát s vejci