Masová štrúdl s houbovou omáčkou

Potřebujeme:

300 g hladké mouky, 2 lžíce oleje, sůl, 30 g másla, 100 ml vody
Omáčka: 100 g čerstvých nebo 25 g sušených hub, 250 ml zakysané smetany, 1 lžíce hladké mouky, sůl, olej
Náplň: 400 g mletého vepřového masa, 2-3 stroužky česneku, 1 cibule, pepř, sůl, olej

Jak na to:

Z mouky, oleje, trochy soli a vlažné vody vypracujte těsto. Přikryjte ho a nechte odstát. Zatím pokrájejte cibuli nadrobno, na oleji ji zpěníme nezesklovatí, přidejte mleté ​​maso, rozmačkaný česnek, sůl, pepř, krátce orestujte a směs nechte vychladnout.
Velký stůl přikryjte čistým starším ubrusem a těsto na něm začneme od středu vytahovat. Převislé okraje těsta odřízněte a těsto pokapeme rozpuštěným máslem. Masovou nádivku rovnoměrně rozetřete na těsto, zvedáním ubrusu štrúdl zaviňte a dejte ji péct do vyhřáté trouby na cca 20 min.
Než se štrúdl peče, připravte si omáčku. Očištěné a nadrobno pokrájené houby (sušené předem namočte) na oleji poduste do měkka, pak přidejte zakysanou smetanu, ve které si rozkvedlejte hladkou mouku. Omáčku dochuťte solí, nechte přejít varem a odstavte.

TIP: nádivky ještě můžete dochutit trochou kečupu.

Podobné recepty:

Těstoviny s houbovou sýrovou omáčkou, Šmakoun s houbovou omáčkou, Štrůdl trochu jinak, Štrúdl z piva, Rychlá pochoutka