Celerová krémová polévka

Potřebujeme:

200 až 250 g vepřových kostí, mrkev, petržel, 200-250 g celeru, 2 brambory, sádlo, máslo, 1 žloutek, 1 dl smetany, celý pepř

Jak na to:

Vepřové kosti uvařte ve slané vodě s trochou mrkve a petrželkou a s celým pepřem. Očištěný a pokrájený celer duste pod pokličkou na sádle, pak přeceďte polévku z kostí a vařte úplně doměkka se celerové listy (ty později vyhoďte). Když je celer úplně měkký, protlačte ho přes síto a podlijeme zbytkem polévky z kostí. Mezitím uvařte brambory, protlačte jejich, smíchejte s máslem a dejte do polévky. Dobře zamíchejte. Při servírování přidejte žloutek rozmíchaný ve smetaně.

Podobné recepty:

Krémová celerová polévka, Celerová krémová polévka, Krémová celerová polévka, Krémová celerová polévka, Krémová celerová polévka