Jadranské vepřové s hruškami

Potřebujeme:

½ kg vepřového karé, 1 PL Solamylu, 100 ml vody, 2 PL sójové omáčky, 1 lžička pálivé papriky, 2 hrušky, 1 PL citronové kůry, 40 g vepřového sádla, 1 PL kari koření, sůl

Jak na to:

Omyté maso pokrájejte na kostky. Solamyl rozmícháme ve vodě, promíchejte s masem a nechte asi 1 hod. odležet.
Hrušky omyjte, podélně překrojte, nakrájejte na plátky a pokapejte citronovou šťávou.

V horké masti zpěníme kari koření, přidejte maso a vše opečte. Potom přidejte hrušky a spolu poduste.
Maso zalijeme připravenou omáčkou a mícháme do zhoustnutí. Jako přílohu podávejte dušenou rýži.

Omáčka: V troše vody rozmíchejte sójovou omáčku, štiplavou papriku a sůl.

Podobné recepty:

Vepřový plátek s hruškami, Nudlový nákyp s hruškami, Tvarohovo-jogurtový krém s hruškami, Vepřové kotlety, Jadranské řezy